Selam aleykum arkadaşlar.
Tahmin edeceğiniz üzere, normal DD'lerin analogu üzerinde uğraşıyorum hala. Bunu istediğim şekle getirdiğimde (ki neredeyse bitti diyorum), bu alıcı devreyi stereo yapıp farklı bir yapıya yöneleceğim. Böylece DOD bobine geçeceğim.
Fakat İbrahim hocam'ın dediği gibi, bunu önce DD'de bile en üst düzeyde kullanabileyim ki, DOD bobinin avantajını daha iyi kullanabilelim diyorum.
DOD bobine geçtiğimde zannediyorum DD bobine göre bazı sadeleştirmelere gideceğim, çünkü bazı yorumlamalara ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum.
Neleri analog kısımda halledip bitirmeli_? Analog kısım, sadece düzgün bir sönüm eğrisi görünce tamam olacak mı_?
Örnek alma kısmına (dijitale/yazılıma) gelmeden yapacak başka şeyler var mı_? Hiç ML (MineLab) cihazların sinyallerini osiloskopta inceleyen arkadaşımız var mı_?
Haftaya nasip olursa osiloskoba 2.prob alınacak. Ayrıca 1 verici + 2 alıcı bobinin sarımı da bitmiş olacak.
Genelde küçük metal (özelde altın) bulacak dedektörün verici bobin ve alıcı bobinlerin endüktansları, kesitleri, sarım çapları vs. hakkında neler diyebiliriz?
Nasıl daha verimli bobinler elde edebiliriz_?
Bunu DD'ler için konuşalım önce. Bu arada varsa IB-PI konusunda deneyimli arkadaşlar da yazarlarsa iyi olur.
Dijital/yazılım tarafına, analog yapıyı halledince mart ortalarında başlayacağım inşallah.
Selami hocam, bir projeyi bölümlere ayırarak birlikte bir eser çıkarmak, profesyonel olmak dışında amatör bir şekilde yaptığımızda çok zor. Malum forumda azı hariç, hemen herkesin arta kalan zamanının meşgalesi bu işler. Birbirinden ayrı yerlerde ve kopuk giden çalışmalarla daha da yavaş ilerleniyor. Geriye kalansa, sorana yardım etmeli, gerekince de yardım istemeli diyebiliyorum.