Selam aleykum arkadaşlar.
Kendim için doğadaki BİRKAÇ GRAM AĞIRLIĞINDAKİ ALTIN PARÇACIKLARINI (GOLD NUGGET) bulabileceğim bir dedektör projesine başladım. Bu Konuyu bunun dışına (gömü aramaları gibi) çıkartmak istemem açıkçası.
Vlf tipi nugget bulmak için kullanılan dedektörler de bu başlığın konusu dışında.
Dedektörde tecrübe kazanılması için inme/çıkma/geçiş/kırılma/yansıma/ebat/şekil/toprak/mineral ve daha başka etkileri kullanıcının kafasında canlandırabilmek adına, farklı bir makina-kullanıcı etkileşimi yapmayı da planlıyorum.
Geliştirdiğim dedektörde kullanılan başlık olarak, 2 alıcı ve 1 verici bobinden oluşan, resimdeki minelab dedektörlerin yeni "super DD" ya da DOD bobin tipini seçtim. Tam olarak böyle bir bobin tipi denemek isterken, zaten yapıldığını ve bu konuda piyasada en iyi makinelerden birinde olduğunu görmek seçimimde ayrıca etken oldu.
Linkleri goremezsiniz.
Kayit Olun veya Giris YapinDOD bobinlerin içini açıp ölçen, bakan oldu mu diyecem de, daha yeni bir model, kim neden açsın ki durumu da var. Söylentiye göre (belkide yalan) bu DOD bobinde yaklaşık 1850m uzunluğunda telden bahsediliyor. Litz telin içindeki saç telleri ayrı ayrı sayıyorlar mı bilmiyorum

Gerçi tasarımımıza uygun bobin değerleri daha farklı olacaktır, illaki bunu hesap edecek ona göre tasarlayacağız ama, yinede varsa bilen belki paylaşır.
Minelabın bu GPZ serilerinin çalışma prensibi, kullanıcı deneyimleri, ZVT teknolojisi (nedir, ne değildir) hakkında yazmak isteyen arkadaşlar bu başlığa yazabilir. Sonuçta öğrenecek çok şey var.
Tabi bende dahil, kişi kendince püf noktası kabul ettiği kısımları kendisine saklayabilir, saygı duymak lazım, emek ve tecrübe acemilerin ağzında sakız olmamalı ama, nihayetinde fikirler ne kadar çok olursa olsun, iş yapıp edenindir.
Herkese kolay gelsin.