Gönderen Konu: Vlf mantiginda long range localators.  (Okunma sayısı 31439 defa)

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ender

• Usta
Ynt: Vlf mantiginda long range localators.
« Yanıtla #30 : Şubat 09, 2017, 12:11:23 ÖS »
Usta kaldığım yer İzmir.
27.5 khz de yüzde 90 yayın oluyor.hafta içinde bazen 3 frekans çekiyor nazende 6 ya çıkıyor.
Yalnız hafta sonu müsait olduğumdan gezdiğim  arazlerde bir frekans oluyor oda 27.5 khz lerde yeterli yinede.
Bir  keresinde Çandarlı tarafina yolum düşmüştü. 6 tane frekans gördü cihaz.

Çevrimdışı m-usta-fa

• Usta
« Yanıtla #31 : Şubat 10, 2017, 01:02:30 ÖÖ »
Ender usta emfad iş yapıyormu...
birşey bulduğuna şahit olmadım...
siz buldunuzmu...

« Son Düzenleme: Şubat 10, 2017, 01:05:03 ÖÖ Gönderen: m-usta-fa »

Çevrimdışı m-usta-fa

• Usta
« Yanıtla #32 : Şubat 10, 2017, 01:12:57 ÖÖ »
gündüz vakti iyonosferden 27,5khz zor yansır...
oda üç harflilerin parazit sinyalidir...

Çevrimdışı Ender

• Usta
« Yanıtla #33 : Şubat 10, 2017, 09:36:23 ÖÖ »
S.a Mustafa usta
Gündüzleri garanti 27.5 frekans çekiyor.tespitin garantisi için ters çekim yapmak gerekir.degisik frekanslarda çekim yapmak gerekir.İnternette sema buldum yaptırmaya çalışıyorum.ayriyeten frekansim olacak.Emfad kullanıcılarından şu ana kadar cihaz konusunda sorun yaşadıklarını duymadım.internette takip ediyorum çekimlerini ve artırdıkları yerleri.
Şuana kadar gittiğim yerlerde bir tümülüs tuneli, bir oda mezar ve 3 kaya mezarı tespiti oldu.Gerikalan gittiğimiz yerler kişilerin hep aklında kaldıkları şüpheli yer diye yaptığım çekimler oldu
Saygılarımla.

Çevrimdışı poke53280

• Usta
« Yanıtla #34 : Şubat 10, 2017, 11:09:29 ÖÖ »
Ender bey kullandığınız cihazı bilmiyorum, fakat 10 bit hassasiyete modifiye edilmiş Emfad için diyeyim, bir şeyler söyleyebilirim;
Çünkü orjinal emfad'da bazı farkları alamadığım doğrudur.

Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin
gündüz vakti iyonosferden 27,5khz zor yansır...
Şehre yakın yerde her an sinyal oluyor, fakat sukunette (ki genelde öyledir) sayı düşüyor.
Emfad'ın ibresinde ki çok az bir oynama ile bulduğumuz yayınla bile yeterli fark alınıyor, anlaşılır bir çekim yapılıyor. En azından Tokat ve çevre illerde diyeyim. Antalyada, Kayseri ve İzmir'de de gündüz yayın çok, batı tarafta zaten sinyal fazla. Öğle saatlerinde bir mezarı kesin bir şekilde bulursunuz rahatlıkla. Fark ettiğim şu; bulduğunuz en yüksek seviyeli sinyal en iyi çekimi yapar diye bir şey yok. Bunu deneyip hangisi iyi fark veriyorsa o bölgede o frekansı kullanmalı.

oda üç harflilerin parazit sinyalidir...
m-usta-fa bey, "üç harflilerin parazit sinyali" derken ciddi misiniz, ironi mi yapıyorsunuz_?

İnternette sema buldum yaptırmaya çalışıyorum.ayriyeten frekansim olacak.
Bazı yerlerde sinyali bulamayınca bende verici kullanıyordum. Mesela 2 dağ arasındasınız ve yayın bulamıyorsunuz, fakat oraya gelmeden en yakın yerde dağın üstünde mesela bulmuştunuz, o frekansı hiç değiştirmeden yayın göstermese de kör arama ile rahatça kullanabilirsiniz. Verici ile çok randıman alınmıyor açıkçası, denediğinizde sevmeyeceksiniz bence. Uzaklardan gelen bir sinyal olmalı.

Şuana kadar gittiğim yerlerde bir tümülüs tuneli, bir oda mezar ve 3 kaya mezarı tespiti oldu.Gerikalan gittiğimiz yerler kişilerin hep aklında kaldıkları şüpheli yer diye yaptığım çekimler oldu
Ender bey, eşilip bakılmayan yeri tespitten saymıyorsunuz değil mi_?  :)

Çevrimdışı Ender

• Usta
« Yanıtla #35 : Şubat 10, 2017, 11:37:14 ÖÖ »
Poke53280 usta aynen.esilip bakılmadan saymiyoruz.sadece cihazın bize verdiği görüntüye dayanarak söylüyoruz.
Bakalım nasip..

Çevrimdışı Ender

• Usta
« Yanıtla #36 : Şubat 10, 2017, 12:10:57 ÖS »
Poke53280 usta birde aldığım görüntüye itibar edesin var.
Neden diye soracak olursan.elinde işaretli yer var sırrını ifşa ediyorum ama mesela dikdörtgen oyma ve yanında bir takım işaret var.diyorsunuz Burda oda mezar var.yer safi ana kaya. Hemen hemen şu kısım diyorsunuz.basliyorsunuz çekim yapmaya.İlk çektiğiniz yerde ekranın bir köşesinde boşluk anamolisiyle karşılaşıyorsunuz.cekim alanını o yöne doğru alan daraltiyorsunuz.cekimi ortaliyorsunuz.Görüntüdeki tespitiniz 3 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde bir boşluk anamolisiyle karşılaşıyorsunuz.guvenmiyorsunuz.birde ters çekim yapıyorsunuz.yine aynı anomoli.yetmiyor diğer bir frekansta düz çekim ters çekim yapıyorsunuz.ayni boyutta anamolisiyle çıkıyor.yetmiyor değişik haftalarda aynı anomoli çekimi cikiyor usta.buraya diyabilirmiyiz kırmadan anlayamazmiyiz.
Birazda güvenmek gerekir diye düşünüyorum usta.

Çevrimdışı Ender

• Usta
« Yanıtla #37 : Şubat 10, 2017, 12:14:50 ÖS »
Usta diyebilirsiniz neden orayı yoklamiyorsun.nasip olmayınca olmuyor.aksilikler oluyor hep.not duseyim arkadaşlar yukarıda yazım hatası olmuş, sırrımı ifşa olarak yazmak istemiştim.
Saygılarımla..

Çevrimdışı poke53280

• Usta
« Yanıtla #38 : Şubat 11, 2017, 01:10:59 ÖÖ »
Poke53280 usta birde aldığım görüntüye itibar edesin var.
..İlk çektiğiniz yerde ekranın bir köşesinde boşluk anamolisiyle karşılaşıyorsunuz.cekim alanını o yöne doğru alan daraltiyorsunuz.cekimi ortaliyorsunuz.Görüntüdeki tespitiniz 3 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde bir boşluk anamolisiyle karşılaşıyorsunuz.guvenmiyorsunuz.birde ters çekim yapıyorsunuz.yine aynı anomoli.yetmiyor diğer bir frekansta düz çekim ters çekim yapıyorsunuz.ayni boyutta anamolisiyle çıkıyor.yetmiyor değişik haftalarda aynı anomoli çekimi cikiyor usta.buraya diyabilirmiyiz kırmadan anlayamazmiyiz.
Birazda güvenmek gerekir diye düşünüyorum usta.

Düşünüyorum;

Çekimimiz gerçekten doğru olabilir, yani doğru yayını ve havayı seçer, cep tellerini kapatır (+birde gerilim hattı dediniz o da olmamış olsun) birde çok düzgün yürüyüp adımları eşit tutmuş olalım. Bu durumda çekimi kesinlikle doğru yapmış oluruz.

İş açıp bakınca ne bulduğumuza gelince, ne olursa olsun çekimi yanlış yapmaz, görüntüyü geçersiz yapmaz, aleti kötü yapmaz. Bizim yorumumuz yanlış olabilir, tutmayabilir. O yüzden bize düşen, çekimleri açıp bakarak doğrulayıp tecrübe kazanmak, yorumumuza önce kendimiz güvenecek seviyeye gelmek.

O zaman açıp bakınca umulan çıkmazsa, içimizdeki özgüven mahcup olmamızı engeller.
-

Ender bey, çekimlerinizde hiç metal bulabildiniz mi_?
Yoksa sadece boşluk mu buluyorsunuz_? Elinizdeki cihazın metalleri bulamadığına dair bir duyum aldım o yüzden soruyorum, mantıken yanlış geldi bana bu duyum, madem anomali buluyorsunuz, metali de bulabilmeniz lazım.

Nedir durum_?

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
  • en iyi bildiğim hiç bişey bilmediğimdir.
« Yanıtla #39 : Şubat 11, 2017, 04:00:47 ÖÖ »
emfad ile metali bulmak? boşluk bulmak? yada kabaca anomali nedir?

bizim sistemde anomali demek belirli bir noktada yapılan ölçümlerde ölçülen değerlerin farklılaşması demektir. yani atıyorum
A1 =500
A2 =498
A3 =501
A4 =800
A5 =500
A6 =300
A7 =500
A8 =499

yukarıdaki örnekte A4 aniden artan değer ile A6 da aniden düşen değer anomalidir. yani normal gelen değerlerin ortalama değerden farklı çıkmasıdır.
emfad ile metal tespitine gelince yada boşluk bulmaya gelince bu nasıl oluyor veya olmalıdır? bence emfad ile afaki büyüklükte bir metal olmadıkça algılanması zordur. şimdi eğri oturup doğru konuşalım. emfad nasıl çalışır? neyi algılar?
uzak istasyonlardan yayılan LF sinyalleri yeryüzeyinde ilerlerken ki bu ilerleyiş sinüs formundadır tıpkı bir yunusun bir okyanusta bata çıka ilerlemesi gibidir. işte bu LF sinyali yeryüzeyi ve yeraltında ilerlediği durumlarda içerisinden geçtiği maddeye göre ampludesinin değişmesidir. şimdi tekrar soruyorum bu kadar uzun bir dalga boyunu bozabilecek metalin büyüklüğü ne olmalıdır ki işte metali algıladı diyelim. emfad veya manyetometre sensörü kabaca bir BFO dedektörü mantığında çalışır. yanlışmıyım?