Ender bey kullandığınız cihazı bilmiyorum, fakat 10 bit hassasiyete modifiye edilmiş Emfad için diyeyim, bir şeyler söyleyebilirim;
Çünkü orjinal emfad'da bazı farkları alamadığım doğrudur.
gündüz vakti iyonosferden 27,5khz zor yansır...
Şehre yakın yerde her an sinyal oluyor, fakat sukunette (ki genelde öyledir) sayı düşüyor.
Emfad'ın ibresinde ki çok az bir oynama ile bulduğumuz yayınla bile yeterli fark alınıyor, anlaşılır bir çekim yapılıyor. En azından Tokat ve çevre illerde diyeyim. Antalyada, Kayseri ve İzmir'de de gündüz yayın çok, batı tarafta zaten sinyal fazla. Öğle saatlerinde bir mezarı kesin bir şekilde bulursunuz rahatlıkla. Fark ettiğim şu; bulduğunuz en yüksek seviyeli sinyal en iyi çekimi yapar diye bir şey yok. Bunu deneyip hangisi iyi fark veriyorsa o bölgede o frekansı kullanmalı.
oda üç harflilerin parazit sinyalidir...
m-usta-fa bey, "üç harflilerin parazit sinyali" derken ciddi misiniz, ironi mi yapıyorsunuz_?
İnternette sema buldum yaptırmaya çalışıyorum.ayriyeten frekansim olacak.
Bazı yerlerde sinyali bulamayınca bende verici kullanıyordum. Mesela 2 dağ arasındasınız ve yayın bulamıyorsunuz, fakat oraya gelmeden en yakın yerde dağın üstünde mesela bulmuştunuz, o frekansı hiç değiştirmeden yayın göstermese de kör arama ile rahatça kullanabilirsiniz. Verici ile çok randıman alınmıyor açıkçası, denediğinizde sevmeyeceksiniz bence. Uzaklardan gelen bir sinyal olmalı.
Şuana kadar gittiğim yerlerde bir tümülüs tuneli, bir oda mezar ve 3 kaya mezarı tespiti oldu.Gerikalan gittiğimiz yerler kişilerin hep aklında kaldıkları şüpheli yer diye yaptığım çekimler oldu
Ender bey, eşilip bakılmayan yeri tespitten saymıyorsunuz değil mi_?
