Gönderen Konu: Rezivity sistemi  (Okunma sayısı 60331 defa)

0 Üye ve 37 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
  • en iyi bildiğim hiç bişey bilmediğimdir.
Ynt: Rezivity sistemi
« Yanıtla #80 : Ekim 22, 2016, 08:18:22 ÖS »
s.a.
arkadaşlar bugün biraz fırsat bulup rezistivmetreyi araziye çıkarıp test ettim. hafif nemli toprakta okuduğum değerler pek hoşuma gitmedi, nasipse RX katının kazancını artırıp tekrar teste devam edeceğim

Çevrimdışı kripto55

• Usta
  • Yeniden yeşeren umutlarim var artik..
« Yanıtla #81 : Ekim 24, 2016, 02:13:44 ÖÖ »
Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin
s.a.
arkadaşlar bugün biraz fırsat bulup rezistivmetreyi araziye çıkarıp test ettim. hafif nemli toprakta okuduğum değerler pek hoşuma gitmedi, nasipse RX katının kazancını artırıp tekrar teste devam edeceğim
Baya ilerlemissiniz ustam merakla bekliyoruz sonucu

Çevrimdışı kripto55

• Usta
  • Yeniden yeşeren umutlarim var artik..
« Yanıtla #82 : Kasım 07, 2016, 09:49:40 ÖÖ »
Son testler nasil sonuc varmi pro.tr ustam

Çevrimdışı haylaz36

• Usta
« Yanıtla #83 : Kasım 07, 2016, 04:33:34 ÖS »
YAA USTALARIM bu ne hız daha ben jokerx1 uğraşıyorum siz  yeni projelere imza atıyorsunuz bu işin bir sırrı varmı yoksa benmi geri kalıyorum :P

Çevrimdışı haylaz36

• Usta
« Yanıtla #84 : Kasım 07, 2016, 04:36:59 ÖS »

dalgic35

• Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : Kasım 07, 2016, 08:38:53 ÖS »
haylaz ustam kim söylemişse güzel söylemiş

Çevrimdışı skorpio

• Usta
« Yanıtla #86 : Kasım 07, 2016, 09:03:52 ÖS »
Devreye bende basladim karti bastim dizdikten sonra foto ekleyecem

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
« Yanıtla #87 : Kasım 11, 2016, 05:37:48 ÖÖ »
arkadaşlar bir süredir siteden uzaktım devre ile ilgilenmedim. nasipse birkaç güne kadar jokerx1 rezistiv adı altında yeni bir konuda buradaki pcb kart üzerinden devreyi yayınlayacam.
yalnız bu devre sadece dipol-dipol aramalarda yüzeysel ve dikeysel olarak iki tip arama metoduna göre kodu düzenledim. ilerleyen zamanlarda wenner, schlumberger metodlarının çeşitli kombinasyonlarınıda ekleyebiliriz.
mevcut durumda ben arazide ölçüm yapıp bunu pc ye aktarıp surfer programı ile görüntüsünü elde edebiliyorum. fırsat bulursam 1 er tane yüzeysel ve dikeysel çekimler yapıp devrenin ve programın nasıl kullanıldığını göstermeye çalışacağım.
bu arada satır aralarında rezistivin kaabiliyetini, doğru bilinen yanlışlarını beklentilere nasıl cevap verdiğini matematiksel olarak anlatmaya çalışacağım.
kartı basan arkadaşlar pcb yi dizip kutulama işine geçsinler. zira arazide testlerin yapımında ölçüm sonuçlarını farklı toprak yapılarında beraber görelim ki devrenin sonuçlanmasını hızlandırmış olalım.
arazi tecübeleri önemlidir arkadaşlar. zira her zaman teori pratiğe uymuyor. mesela geçen hafta ben 3 kilo 20 lik çivi ile teste gittim. çivilerle ölçüm almak istediğimde çiviler toprakta sinyal alış-verişini sağlamadı. öncesinde 8 lik inşaat demiri kullanıyordum. onunda sıkıntısı zamanla bu demir paslanıyor ve prob bağlantılarında iletimsizlik gibi sıkıntılar çıkarıyordu. şimdi 6 lık transmisyon çeliği kullanıyorum ve oldukça ideal ve kullanışlı prob oldu.

dalgic35

• Ziyaretçi
« Yanıtla #88 : Kasım 11, 2016, 05:10:56 ÖS »
pro_tr ustam herkes heyecanla bekliyor :)

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
« Yanıtla #89 : Kasım 12, 2016, 01:47:32 ÖÖ »
slm arkadaşlar bugün arazide testler yaptım. yalnız eprom entegresinde adresleme konusunda bir hata yapmışım alınan datalarda düzensizlik oldu düzeltip tekrar test yapacam