haha tamam başkan.Sanırım şimdi seni doğru anladım ve yanlışımın farkına vardım..Ama bakalım doğru anlamışmıyım..
Şimdi ben sensöründe 2.5v yani hiç bişey algılamadığı durumda çıkışı "0V" olacak şekilde opamp tasarımı yapmaya çalışıyorum.yani şöyle :
Linkleri goremezsiniz.
Kayit Olun veya Giris Yapinve yakalamaya çalıştığım değer de hemen hemen şöyle :
Linkleri goremezsiniz.
Kayit Olun veya Giris Yapinama ne oluyo benim düşündüğümde sensörü tek sensörmüş gibi kullanamıyosun sadece farkını alıyosun.Mesela kutuplar değiştiğinde ben bunu algılayamıcam tek kutup çalışmış olcak yani benim devre diğer kutupta eksiye inmeye başlıcak çıkış voltajı ve yaptığımız işin bi espirisi olmicak..
Ve sen diyosun ki iki sensörde bişi görmüyoken çıkış 2.5v olacak...Atıyorum sensörlerden alttaki daha çok etkilendi bi durumdan üsteki daha az etkilendi.Bu iki sensörün arasındaki farkı al çıkıştaki 2.5v un üzerine koy ve işlemciye bunu okut...Böylelikle N ve S kutuplarını yani atıyorum 2.5v un altına iniyorsa n kutpu üstüne çıkıyorsa s kutpu olarak değerlendir....
Tüm bunlardan yola çıkarak şöyle güzel bir şema çizivedim
Linkleri goremezsiniz.
Kayit Olun veya Giris YapinHuhuhuhu Ve mutlu son.... istediğim gibi çalışıyor şuan şema...
@proTr hocam iki gündür uykularımı kaçırıyorsun benim soktun bunu benim aklıma..Ama sonunda sanırım hallettik gibi.Bi göz atıver sana zahmet..