poke usta;
neden işlemci ile etrafta en güçlü yayın kaç khz olduğunu tespit eden bir devre eklemediniz sistemiminize,madem 18F46K22 kullandınız. hatta ben olsaydım. işlemci ile o yayını yakalar o yayına göre emfad alıcısını çalıştırıp, yakalanan sinyalin tepe noktasını işlemcide interrupt ile yakalatıp emfaddan okunacak adc leri interrupt içinde çalışılan frekansa göre okuturdum ki, bu sayede alınan verileri daha kararlı bir şekilde ekrana yansıtırdım diye düşünüyorum. mevcut emfad şemasını hatta pcb sini kopyeleyip çalıştırmakla bu tip cihazlarn geliştirileceğine inanmıyorum.
Bu işlemciyle dediklerinizi yapabilir miyim bilmiyorum, sonuçta bu bulunmayan bir komponent değil, madem buldun neden yapmadın gibi sormuşsunuz da, sınırları nedir, ne kadarını kullanabiliyorum çok bilmiyorum, fakat böyle devreler/fikirler zamanla olgunlaşıyor, ihtiyaç hasıl oldukça..
Emfad'ın alıcı devresini 100/100 kopyalıyorsunuz bakıyorsunuz çalıştıramıyorsunuz, saç baş yolduruyor adama, bu önemli bir aşamaydı.
Sonra mesela, bir çekim yapınca mutlaka o ünlü seri kablosunu kullanarak bağlayıp bilgisayara atmalısınız, ya da silmelisiniz, yoksa 2. çekimi yapamazsınız, şimdi sd kart dolana kadar kaydedebilen bir durumda.
Şimdi otomatik ya da nokta nokta manuel ilerleyerek çekim yapabiliyorum.
Surfer programıyla artık direkt çalışabilmesi ayrı bir avantaj.
Tek eksiği olan frekans bulma/seçme tarafını da tamamlayabilirsem şimdilik arazide işimi zaten görüyor, daha iyi görür.
Bir de son haliyle daha kompak ve hafif oluyor.
Bu da önemli, mesela Emfad Pro cihazı kullananlar bilir, cihaz çok büyük ve ağır, hiç ergonomik değil. Gerçi içine bakınca gerekliymiş gibi de duruyor.
Cihazla avantajlarından dolayı uğraşıyorum.
Kaya/toprak/çamur farketmiyor, gpr'ye ihtiyaç duymuyorsunuz. Gpr ile arananı görebiliyorsanız, zaten bununla görmüşsünüzdür.
Rezistivite kullanması zahmetli olsada, çok sağlam sonuçlar veriyor, ama bu da zaten kablosuz rezistivite gibi, hiç değilse sök tak uğraşmıyorsunuz, malum arazide her zaman bol zamanınız olmuyor.
Manyetometreler gibi kendi etrafında dönse, hafif eğilse bile ölçümünüze etkisi yok, sona gelince dönün geriye gelin geri, problemsiz.
Bir dedektörün işini de yapmıyor tabi. Eğer JOKER dedektör böyle iyi bir derinlik ve ayrım verebiliyorsa ki görünen veriyor ama bizzat denemek lazım, Vlf vs. olmadan bunu 3. bir cihaza ihtiyaç duymadan tam olarak tamamlayacaktır. Bizzat doğrulamadığım sürece "Alan tarama, çubuklar" vs. hiç bahsetmiyorum, o kısım bizim alanımızdan başka

Dezavantajı, eğer bulutlarda hareketlilik varsa, yakınında cep telefonu açıksa 2.çekim farklı çıkıyor. 2.Çekim diyorum, bir yeri mutlaka 2.çekimle doğrulamamız gerekiyor, ikinci çekimle ilki aynıysa çevresel etki olmamış demektir ki güvenin.
Yüksek gerilim hatlarıyla sorunun olmadı hiç.
Kendimce tespitlerimi neden anlatıyorum, konuşuyoruz şurada. Frekans tarafını tamamlarsam, arazide çalışmasına ait bir video gelecek ay yüklerim.
Selamlar.
Edit: Çekimleri doğru olarak yorumlamak için en az 5-10 çekimi eşip bakmalı çekimle toprağı karşılaştırmalısınız. İnsan eli değen yeri anlamak zaman istiyor. Sonrasında rahat edersiniz ki bu parayla alınamayacak bir şey.