Gönderen Konu: Pistol Dedektör  (Okunma sayısı 23484 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı machete

• Usta
Pistol Dedektör
« : Aralık 02, 2016, 11:24:00 ÖS »
Merhaba arkadaşlar pistol dedektörün açık şemasını buldum,bu dedektörlerin çalışma mantığı normal dedektörlerden farklı galiba,yapılabilir mi?
Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
  • en iyi bildiğim hiç bişey bilmediğimdir.
Ynt: Pistol Dedektör
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2016, 03:13:07 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar pistol dedektörün açık şemasını buldum,bu dedektörlerin çalışma mantığı normal dedektörlerden farklı galiba,yapılabilir mi?

slm arkadaşım bu devre EMvlf bir cihazdır. bilinen dedektörlerden farklıdır. yalnız gelişen microişlemciler ile bu cihazın dijitallerinide yapanlar olmuştur. basitce örnek verecek olursak KING LRL cihazı ile aynı mantıkta çalışmaktadır.

Çevrimdışı Walkman

• Moderator
  • Bilmiyorsun, neden öğrenmiyorsun...(SÜMER ATASÖZÜ)
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2016, 12:54:32 ÖÖ »
pd türü cihazların çalışması konusunda pro-TR ustamıza katılıyorum. Akord ve bobin olayı düzgün yapılırsa olumlu sonuçlar alınmış videolar görmüştüm.

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2016, 01:41:43 ÖÖ »
pd türü cihazların çalışması konusunda pro-TR ustamıza katılıyorum. Akord ve bobin olayı düzgün yapılırsa olumlu sonuçlar alınmış videolar görmüştüm.

walkman usta bu tip cihazların arazide verimli çalıştığına inansam üzerinde çalışırdım

Çevrimdışı Victory41

• Usta
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2016, 02:21:46 ÖS »
Bu aletlerin hemen hemen hepsini denemiş biriyim... Bu cihazlarda bobin çok can alıcı görev yapsada işe yaramıyor. Yada bizim ülkemizde çalışmıyor. Çünkü hava şartları , dünyanın manyetik konumları bile etkiliyor. Örneğin bu tür çalışmaya benzeyen Alonso Pd dedektörü yaptım . Çalışma mantığı şöyle : Alıcı kısımı tamamn transistörlü. Transmitter olarak tekrar bir pwm alıcının girişine transimitter bobininden yollanıyor. 60khz sanırım. Bunu referans alarak alıcıda sanırım ( tam simule edemedim 75khz ) ile iyon yakalıyordu. Ancak mantıkan şunu düşündüm , 5 cm den başka bir  metal algılatamadım. Bu metallerin çok yüksek elektromanyetik alan yayması konumuz değil İyon konumuz. İyon okadar düşük voltaj oluşturmak zorundaki alıcınızda en ufak gerilim değişikliğini amplitude etmesi lazım. Zira Yapılacak olan bir çalışma daha var onuda sumule ettim , mineoro. İlk başta altın koymuşlar . Altına 10hz darbe modülasyonu verip titretiyorlar. Buda aktif olunca alıcı kısımı onu referans alıyor. Ancak hexi piyasada olmasına rağmen çalıştıramadım .
Bazı çalışmalardan Bu alet Totem Pd : Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin
Alonso pd : Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin
Alonso pd : Linkleri goremezsiniz. Kayit Olun veya Giris Yapin
Mineoro pd:

Çevrimdışı pro-TR

• Global Moderator
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2016, 04:46:34 ÖS »
iyon dedektörlerinin çalışması için toprak ısısı çok önemlidir diye biliyorum. yani toprağın 30 küsür dereceye ulaşması lazım ki içeriğindeki metaller iyon yaymaya başlasın.
mineoronun videolarını izledim. yapılanlar takdire şayan ama benim gibi eksik bilgisi olan birisinin yapması biraz zor.
ancak ben emfad tarzı radyo vericilerinin yaydığı elektromanyatik dalgalarının topraktan geçerken uğrattığı bozulmaları merak ediorum. emfad veya gold gun AL718 gibi cihazları inceliorum. bu arada bulunduğum şehirde rusyanın krosnador şehrinden yayın yapan 9-22 khz (tam hatırlamıyorum) yayınını yakalamak istiyorum. henüz bir devre kurup deneyemedim. zira yayının saatlerini bilmiyorum. DCFF77 avrupada mevcut ancak menzili 2000 km olduğu için bulunduğum şehire ulaşmıyor.

victory41 usta; eğer sizce sıkıntı yoksa bu bant aralığındaki yayınları yakalayabileceğim bir receiver şemasını paylaşma şansınız varmı?
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2016, 04:49:38 ÖS Gönderen: pro-TR »

Çevrimdışı machete

• Usta
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2016, 04:48:30 ÖS »
Victory41 ustam,azmetmek başarmanın yarısıdır,son zamanlarda bu tarz cihazların kullanımı daha da yaygınlaştı ve dediğiniz gibi oldukça karışık gibi durmasına rağmen doğru eleman kullanımı ve bilgi ile yapılacağına inanıyorum,birkaç yarım projem var kış günlerini bunları yaparak değerlendiriyorum ve daha sonra bu şekilde bir dedektör yapmaya başlamak niyetindeyim tabi netten daha fazla bilgi toplayarak,inşallah birimiz bunlardan birini yapıp mutlu sona ulaşırız,saygılar...

Çevrimdışı Victory41

• Usta
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2016, 09:27:31 ÖS »
9-22khz alıcı maalesef bende yok ama Totem 60khz'de recevier görevi yapıyor . Bunun alıcıyı modifiye yaparsan olabilir...Bu devre bildiğin alçak geçiren Filtre...

Çevrimdışı poke53280

• Usta
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2016, 06:04:31 ÖS »
Selam aleykum arkadaşlar,

Bu tip benzeri bir çalışma şurada da var, verici yok burada, sadece pasif alıcı kullanılmış, emfad gibi.

Çevrimdışı yusuf

• Asteğmen
  • *
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2017, 08:38:58 ÖS »
Victory41merhaba
 doğal ortamda deneme şansınız oldumu  kuzey güney istikametinde boş sinyal alabileceğinizi düşünüyorum